Wie is Eva?

Eva - zittend

Foto: Marjon Zijlstra Fotografie

Toen ik 25 jaar was, trok ik de stoute schoenen aan en besloot ik de opleiding tot yogadocent te gaan volgen. Een paar jaar daarvoor was ik afgestudeerd in de Informatica (jawel, Computer Science Engineering). Ik realiseerde me echter al snel dat ik mijn studie weliswaar met veel plezier had gedaan, maar dat ik me in mijn werk vooral met mensen wil bezighouden.

Fast forward naar 2020 >> inmiddels ben ik 34 jaar, getrouwd met Gerard en de mama van Sjoerd (2016). Sinds 2013 heb ik in Eibergen mijn yogapraktijk en ik geniet met volle teugen van mijn prachtige leven. Tuurlijk, ook het leven van een yogadocent is soms druk en moeilijk. Zeker in de zomer van 2019 toen ik mijn baan opzegde en tegelijkertijd met de yogapraktijk moest verhuizen naar een andere ruimte. Maar de yoga brengt dat altijd weer terug tot de basis: je lichaam voelen, ademen en je focussen op dat wat echt belangrijk is. Ik kan al lang niet meer zonder de yoga. En dat hoop ik nog aan heel veel mensen door te geven!

Stijl van lesgeven

Mijn manier van lesgeven warm en nuchter. Ik richt me in de les op lichaam, adem en concentratie en begeleid je met behulp van de oefeningen daarmee naar ontspanning en stilte. Dit betekent overigens niet dat alle oefeningen alleen maar om overgave en ontspanning draaien – in een les gebruik je het hele lichaam en worden ook oefeningen gedaan waar bundeling en kracht voor nodig is. Een proefles geeft een goede indruk van mij als docent en van wat je in mijn lessen kunt verwachten.

Opleiding

Ik heb de vierjarige opleiding tot yogadocent bij de Saswitha opleiding in Bilthoven in 2017 afgerond (lesbevoegd sinds 2013). Tijdens de opleiding heb ik mij gespecialiseerd in Yoga voor Doelgroepen en in Zwangerschapsyoga. Daarnaast volgde ik modules over Ayurvedische massage en Adembegeleiding. Mijn afstudeerscriptie ging over ‘Yoga voor mensen met dementie’.

Verder heb ik in 2017 een cursus tot specialist Baby- en Kindergebaren afgerond bij Gebarenstem.

Logo Vereniging Yogadocenten Nederland

 

 

Lidmaatschapsnummer beroepsvereniging Vereniging Yogadocenten Nederland: 4403

Nog enkele nutteloze wetenswaardigheden

Gewoon omdat het een leuk inkijkje is:

  • Kleding met lange mouwen vind ik het lekkerst zitten.
  • After Eight kan ik moeilijk van afblijven als ik het in huis heb (áls).
  • Ik ben onverslaanbaar met Number Rumba.
  • In mijn moestuin kan ik me helemaal uitleven.
  • Als ik ‘s avonds laat nog doorwerk kan ik nog maar heel moeilijk stoppen.
  • MBTI-type: INFJ, totally
  • Boeken: Saartje Tadema (kinderboek), De Alchemist, Het boek waarvan je wilde dat je ouders het gelezen hadden