Wie is Eva?

Eva - zittend

Foto: Marjon Zijlstra Fotografie

Toen ik 25 jaar was, trok ik de stoute schoenen aan en besloot ik de opleiding tot yogadocent te gaan volgen. Een paar jaar daarvoor was ik afgestudeerd in de Informatica (jawel, Computer Science Engineering). Op mijn eerste werkdag realiseerde ik me dat ik de verkeerde studie gekozen had. Overigens wel met veel plezier 🙂 In die tijd leek het wel of mijn hoofd en mijn lichaam los van elkaar bestonden. En emoties? Die kwamen alleen maar als een soort vulkaanuitbarstingen. Werk aan de winkel dus!

Fast forward naar 2020 >> inmiddels ben ik 33 jaar, getrouwd met Gerard en de mama van Sjoerd (2016). Sinds 2013 heb ik in Eibergen mijn yogapraktijk en ik geniet met volle teugen van mijn prachtige leven. Tuurlijk, ook nu is het soms druk en moeilijk. Zeker in de zomer van 2019 toen ik mijn baan opzegde en tegelijkertijd met de yogapraktijk moest verhuizen naar een andere ruimte. Maar de yoga brengt dat altijd weer terug tot de basis: je lichaam voelen, ademen en je focussen op dat wat echt belangrijk is. Ik kan al lang niet meer zonder de yoga. En dat hoop ik nog aan heel veel mensen door te geven!

Stijl van lesgeven

Mijn manier van lesgeven warm en nuchter. Ik richt me in de les op lichaam, adem en concentratie en begeleid je met behulp van de oefeningen daarmee naar ontspanning en stilte. Dit betekent overigens niet dat alle oefeningen alleen maar om overgave en ontspanning draaien – in een les gebruik je het hele lichaam en worden ook oefeningen gedaan waar bundeling en kracht voor nodig is. Een proefles geeft een goede indruk van mij als docent en van wat je in mijn lessen kunt verwachten.

Opleiding

Ik heb de vierjarige opleiding tot yogadocent bij de Saswitha opleiding in Bilthoven in 2017 afgerond (lesbevoegd sinds 2013). Tijdens de opleiding heb ik mij gespecialiseerd in Yoga voor Doelgroepen en in Zwangerschapsyoga. Daarnaast volgde ik modules over Ayurvedische massage en Adembegeleiding. Mijn afstudeerscriptie ging over ‘Yoga voor mensen met dementie’.

Verder heb ik in 2017 een cursus tot specialist Baby- en Kindergebaren afgerond bij Gebarenstem.

Logo Vereniging Yogadocenten Nederland

 

 

Lidmaatschapsnummer beroepsvereniging Vereniging Yogadocenten Nederland: 4403