Yogalessen

Eva

Foto: Marjon Zijlstra Fotografie

Naast gewone Hatha yogalessen, zijn er lessen voor verschillende doelgroepen. Op dit moment zijn er wekelijkse lessen Yoga voor Ouderen en lessen Zwangerschapsyoga. Bij voldoende aanmeldingen kan er ook weer een groep MannenYoga starten. Alhoewel de yogalessen voor doelgroepen speciaal worden afgestemd op de doelgroep, is het uitgangspunt altijd onderstaande lesopbouw.

Ga naar het lesrooster voor lesdagen en – tijden.

Lesopbouw

Een les heeft bij mij altijd een vaste structuur waarbinnen de oefeningen variëren: we beginnen staand, dat helpt om vanuit de drukte van de alledag gemakkelijk naar je lichaam te gaan. Vervolgens gaan we zittend verder – je bent dan al opgewarmd waardoor je makkelijk zit en je verder naar binnen kunt keren. Daarna volgen een aantal liggende oefeningen, waarbij je went aan het contact met de grond. Dit zorgt ervoor dat je je tenslotte volledig kunt overgeven aan de eindontspanning waarin je lichaam zich volledig ontspant en je hoofd even helemaal leeg is.

Door de oefeningen levert yoga naast de mentale voordelen, ook een aantal belangrijke lichamelijke bijdragen: je wordt sterker en soepeler, gaat je lichaam beter voelen en lager ademen, je verbetert je balans en de doorbloeding en natuurlijke evenwichten worden gestimuleerd.